середу, 10 червня 2020 р.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА.

Як привчити дитину до планування.
Планування надає життю сенс.
Практичні вправи.
Мій часЗавдання орієнтоване на розвиток здатності дитини планувати власну діяльність, раціонально розподіляти час, розуміти, навіщо необхідно знати точний час, бути пунктуальною у школі й удома. Дитині пропонують розглянути малюнки й намалювати на годинниках стрілки, що вказуватимуть на час її занять.

Мій тиждень. Це завдання допоможе дитині навчитись ставити щоденні цілі й досягати їх, а також оцінювати виконану роботу. Завдання являє собою планер, у якому дитині пропонується визначити справи, які їй треба виконати впродовж тижня.

Ти – зірка! Це завдання допоможе дитині розвивати навички культури праці, приймати рішення. Виконуючи завдання, дитина долучатиметься до корисних справ у родині, вчитиметься виконувати дії у власному побуті, робити відповідальний вибір, бути успішною.

Хочу, можу, треба: вчимося ставити цілі/бажання. Це завдання допоможе дитині вчитися бачити необхідні для цього можливості й ресурси, розвинути відчуття відповідальності, аналізувати свої потреби. Дитині пропонується продовжити речення
Я хочу…..
Я можу….
Мені треба…

Учимося складати план дій. Це завдання пропонує подумати й сформулювати три свої цілі і поміркувати, що і в який термін зробити, щоб їх досягти.

Плануємо своє життя. Завдання сприятиме умінню управляти часом. Дитині пропонують поміркувати й визначити бажання на найближчий рік у деяких сферах свого життя. Дитина вчитиметься основ тайм-менеджменту й розвиватиме партнерські стосунки з батьками.

Аналізуємо дії впродовж дня. Це завдання допоможе дитині проаналізувати свій день і навчитися орієнтуватися в часі. Завдання стане гарним підґрунтям для формування навичок планування й розвитку самоусвідомлення.


Немає коментарів:

Дописати коментар