вівторок, 4 квітня 2017 р.

XІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс
«Учитель року з предметів духовно-морального спрямування – 2017»

        30-31 березня 2017 року в м. Острозі Рівненьської області відбувся XІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування – 2017». Організаторами заходу виступили Національний університет «Острозька академія» спільно з Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти». Його метою є підвищення фахового рівня, професійної майстерності та обмін досвідом педагогічних працівників, сприяння успішній розбудові українського суспільства на засадах духовності й моралі.
       Загальною темою конкурсних випробувань у 2017 році визначено: «Біблія про сімейні цінності і взаємини у сім’ї». Конкурсна програма фестивалю складалася з тесту на знання Біблії; презентації фрагменту уроку/заняття, під час якого пропагуються сімейні цінності; демонстрації застосування власної творчості під час уроку або виховного заходу духовно-морального спрямування.
    За результатами конкурсу й згідно з рішенням журі дипломом ІІІ ступеня за участь в XІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування, у номінації  «Вихователь року» нагороджено Перліцану Ларису Володимирівну, вихователя-методиста дошкільного навчального закладу № 36 «Пролісок» ясла-садок загального розвитку відділу освіти Добропільської міської ради Донецької області.
     Голова журі Василь Миколайович Жуковський, доктор педагогічних наук, професор Національного університету «Острозька академія», підкреслив високий рівень професійної компетентності вчителів курсів духовно-морального спрямування – представників навчальних закладів Донецької області. Сподіваємося, що повернувшись до шкіл та дитячих садочків, педагоги зможуть реалізувати свій потенціал під час викладання християнської етики, виховувати дітей та учнівську молодь регіону на морально-етичних цінностях, пов’язаних із культурно-історичними християнськими традиціями українського народу. У березні 2017 року в Острозі учасникам XІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування – 2017» було влаштоване справжнє свято єднання на основі заповіді «Люби ближнього свого, як самого себе».