четвер, 14 березня 2013 р.




СВЯТО ВЕСНИ В НАШОМУ САДОЧКУ!

Знову чисте сонце наді мною.
Віє синій березень весною.
Знов зі святом неньку я вітаю,
Щастя їй і радості бажаю.
Мамо люба, мамо наша рідна.
Вже до нас прийшла весна погідна.
Я найкращі квіти приготую,
Бо матусі завжди їх дарую.
Мамо рідна, мамо наша мила,
Це ж веснянка нас бере на крила.

Березень ласкавою посмішкою запросив мам, бабусь, усіх батьків та дітей до святкової ошатної зали, щоб привітати із жіночим днем.

Щастя, здоров’я і усяких гараздів бажали мамам та бабусям маленькі  "весняні квіточки"- ваші діти. Завітали на свято і Король з Королевою та запросили уподорож до чарівного королівства.


Святковий ранок супроводжувався віршованими виступами вихованців, які дякували своїм мамам, бабусям за любов, підтримку та дбайливість. А ще подарували різноманітні подарунки зроблені власними руками від щирого серця.
 Свято 8 березня в дитячому садку вдалося на славу й принесло у душі малечі та їх батьків красу весни, ніжність квітів та сонячне тепло.

















 
                                      ПРИРОДА  НАШ  ДІМ! 

      Загальновідомо, що формування екологічної культури, як на особистісному рівні, так і на суспільному, є однією з провідних ідей Концепції екологічного освіти України. Саме тому, використання дошкільного періоду для закладання важливих цінностей, забезпечує необхідний результат і, за умови дотримання принципів системності та послідовності, дозволяє заповнити чашу людської свідомості необхідними еталонами, нормами, моральними засадами. Виховання любові до оточуючого світу – живої і неживої природи – має стати на рівні з вихованням поваги до близьких. Кожна дитина повинна усвідомлювати себе невід’ємною частиною довкілля, не бути чимось «вищим» за природу, не диктувати їй свої умови, не вести варварський характер співжиття, користуючись нею як субстратом для задоволення власних споживацьких потреб. Вона має зрозуміти, що повага, любов до того, що й робить людину цінністю, створює умови для життя – це головні засади рівнозначної системи - «суспільство – природа».
       Педагоги  дошкільного закладу № 36 «Пролісок» багато часу відводять для виховання екологічної культури у своїх вихованців. Ми розуміємо, що формування активної життєвої позиції по відношенню до оздоровчого підходу до життя, турбота про власне здоров’я, поглиблення знань про оточуючий світ та ставлення до нього, виховання екологічної культури, є запорукою того що, наші малюки обов’язково засвоять усвідомлено-правильне ставлення до природи, до себе самого в природі.
     Тому наш заклад з задоволенням прийняв активну участь в VI Міжнародному екологічному конкурсі, спрямованому на пропаганду здорового способу життя, який проходить під гаслом «Здоров’я може бути смачним».
На конкурс було подано поробку на тему «Осінній капелюх здоров’я». Робота присвячена одній з чотирьох пір року; форма поробки – об’ємна; техніка виконання – паперове мистецтво.


Автор поробки: вихователь дошкільного закладу №36 «Пролісок» - Фісак Оксана Іванівна та вихованець середньої групи «Барвінок» Шевченко Данило  (5 років).