неділю, 22 жовтня 2017 р.

«Формування уявлень дошкільників про професії та працю дорослих»

Одне з основних завдань річного плану дошкільного навчального закладу №36 «Пролісок» відділу освіти Добропільської міської ради  в 2017-2018 навчальному році є  спрямування роботи педагогів на збагачення  досвіду дошкільників щодо суспільної значущості праці дорослих.
Для ефективної реалізації цього завдання педагоги використовують різноманітні форми профорієнтаційної роботи, які  включають:
·         дидактичні та рольові ігри (психогімнастичні вправи);
·         зображувальна діяльність;
·         бесіди та екскурсії;
·         рольове розігрування ситуації;
·         літературні хвилинки;
·         індивідуальні завдання;
·         конкурси;
·         розваги;
·         виставки;
·         показ фотомонтажів про професії;
·         знайомство дітей із спеціальностями оточуючих їх людей.

В нашому садочку працюють творчі педагоги, ми не стоїмо на місці і завжди  використовуємо інноваційні підходи для рішення педагогічної задачі. Саме тому вихователі розробили і оформили виставку лепбуків – нової форми організації для розвитку пізнавальної активності дітей і їх самостійності. Тематика тематичних тек допоможе педагогам реалізувати завдання з формування уявлень дошкільників про професії та працю дорослих.





«Про професії все знати,  ляльки будуть допомагати»
Колектив  дошкільного навчального закладу №36 «Пролісок» висловлюють вдячність колегам, вихователям та адміністрації ДНЗ №34 «Вуглик» відділу освіти Добропільської міської ради за представлену можливість познайомити наших вихованців та їх батьків з чудовою виставкою «Лялька у професії». Це допоможе розширити уявлення дітей про призначення діяльності людей різних професій.

Ми щиро вдячні Вам, шановні наші колеги.


«Сучасні підходи до організації трудового виховання та ранньої профорієнтації дітей дошкільного віку»

19 жовтня 2017 року  в дошкільному навчальному закладі №36 «Пролісок» відділу освіти Добропільської міської ради, згідно річного плану, пройшов семінар-практикум для вихователів на тему: «Сучасні підходи до організації трудового виховання та ранньої профорієнтації дітей дошкільного віку». Мета заходу: активізувати і поширити знання педагогів щодо організації трудової діяльності та методів і форм ознайомлення дошкільників  з професіями дорослих в умовах дитячого садка.