середу, 21 вересня 2016 р.

про проведення в дошкільному навчальному закладі
№36 «Пролісок»
відділу освіти Добропільської міської ради
роботи щодо профілактичних заходів за темою
«Увага! Діти на дорозі!»
  
      Відповідно до наказу № 187 відділу освіти Добропільської міської ради від 30.08.2016 р. «Про проведення профілактичних заходів Увага! Діти на дорозі!”», та у зв’язку з проведенням цілеспрямованої роботи з вихованцями дошкільного закладу та їх батьками щодо профілактики травматизму та аварій на дорогах, з метою виховання безпечної поведінки на дорогах, формування у дошкільнят світоглядних та етичних основ безпеки дорожнього руху, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил безпечної поведінки на дорогах, підвищення рівня інформаційно-просвітницької роботи з даного питання в дошкільному навчальному закладі № 36 «Пролісок» з 05.09.2016 р. по 16.09.2016р. було проведено комплекс заходів з безпеки дорожнього руху.  Всі заплановані заходи були спрямовані на вироблення готовності вихованців до дій у нестандартних ситуаціях на дорогах, які можуть нанести загрозу їхньому життю та здоров’ю, запобіганню випадкам травмування під час переходу по вулиці, дорожньо-транспортних пригод.
     З
цією метою в дошкільному закладі було оформлено інформаційний куточок з безпеки дорожнього руху, поновлено папки-пересувки в групах, розміщено інформацію на блозі садка, де батьки мали змогу ознайомитися з матеріалами щодо правил безпечної поведінки на дорогах їх та їхніх дітей.
У кожній групі оформлено осередки для дітей з техніки безпеки, де знаходиться різноманітний ілюстрований матеріал, в стар
шій та середній групах - макети дорожнього руху для вирішення дітьми нестандартних ситуацій. 
     
Вихователями підібрано та систематизовано літературно-художній матеріал, настільні ігри «Дорожні знаки», «На вулицях нашого міста», дидактичні ігри для закріплення знань з техніки безпеки на дорогах у різних ситуаціях.
Для забезпечення вивчення правил дорожнього руху, прищеплення дітям необхідних навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах було проведено заняття «Світлофор
чик – добрий друг» (II молодша група, вих. Костенко О.М.), «Казка про світлофор» (середня група, вих. Фісак О.І.), «Подорож до країни Дорожніх знаків» (старша група, вих. Чумак О.В.), «По дорозі у садок» (змішана група 5-6 року життя, Тарадайко О.Л.), на яких вихователі використовували різноманітні форми, методи роботи з дітьми з формування  безпечної поведінки на дорозі, такі як:
- моделювання ситуацій на тему «Я йду до дитячого садка»,
      -       «Як вчинити правильно»,
      -   «Вибери вірний шлях» та ін.