пʼятницю, 6 квітня 2018 р.



ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У «ПРОЛІСКУ»

      На початку квітня за бажанням батьків в ДНЗ №36 «Пролісок» був проведений в день відкритих дверей. На  захід була запрошена вчителька НВК- ліцею Луганська Г.А. яка готова працювати за  стандартами  Нової української школи та студентка-практикантка Лішенко К.В. Присутнім було показано фрагменти  навчання грамоти вихователем Тарадайко О.Л., заняття з елементарних математичних уявлень вихователем Кучеренко А.А. Діти показали батькам набуті  знання і готовність до школи. Завідувач Андрушків Г.Ф  провела майстер-клас  з батьками з духовно-морального виховання на основі християнських цінностей. Вихователь-методист Перліцану Л.В. підсумувала результати роботи щодо розумової та психологічної готовності дітей до наступної сходинки освіти – початкової школи. Вчитель Луганська Г.А. високо оцінила роботу вихователів і запросила батьків писати заяви до школи. Студентка - практикантка Ліщенко К.В. наголосила на тому, що здобула практичні знання та цінний досвід щодо роботи дошкільного закладу.  Активність, позитив та зацікавленість виявили батьки в процесі проведення заходів. Від імені батьківської громади Гапич Г.Ю. подякувала педагогів закладу за роботу та підготовку їхніх дітей до навчання у школі.











                                                                      Проект «Впевнений старт».
      
      3 квітня 2018 року в дошкільному навчальному закладі №36 «Пролісок» відділу освіти Добропільської міської ради відбулися батьківські збори по ознайомленню з освітньою програмою для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт». На захід була запрошена вихователь-методист ЗДО №34 «Вуглик» Антоніна Іванівна Андруняк яка  презентувала повний методичний комплект програми та ознайомила батьків з новими вимогами дошкільної освіти. Завідувач Г.Ф. Андрушків та вихователі О.М. Костенко і Н.І. Мещерякова  були учасниками тренінгу щодо впровадження нової програми. Педагоги  готові  в наступному навчальному році  працювати та опановувати нові освітні завдання для якісної дошкільної освіти. Також вихователем-методистом Перліцану Л.В. було висвітлено актуальні питання розвитку та психологічної готовності  дітей  на етапі передшкільного періоду. Батьки виявили зацікавленість та активну позицію щодо придбання для дошкільнят повного комплекту посібників адже кожен з батьків зацікавлені у всебічному розвитку своєї дитини. Тож ми сподіваємось що на початку нового навчального року ми отримаємо нові посібники та розпочнемо працювати за стандартами Нової Української школи.






Острог приймає педагогів – християн.
     У Національному університеті «Острозька академія» відбувся дводенний ХІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування». Захід в цьому році  присвячений 1030 річниці хрещення Руси-України. До участі були запрошені вихователі, вчителі, викладачі, які викладають предмети «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади»  та інші. У конкурсі взяли участь 26 учасників із 13 областей України. Освітяни демонстрували фрагменти уроку (заняття) або виховного заходу, обговорювали біблійні вірші, писали тести на знання Святого Письма. Нагадаємо, що на Рівненщині предмети духовно-морального спрямування викладаються у 308 школах, а це 48 % від загальної кількості усіх навчальних закладів області, де охоплено близько 30 тисяч учнів. «Я дуже радію, що сьогодні до нас приїхало так багато учасників. Усі ви висококваліфіковані спеціалісти та жертовні люди. Цей захід – це фестиваль, який демонструє вашу майстерність та вашу віру. Від імені молоді я щиро дякую за вашу працю, адже сьогодні вона на превеликий жаль ще не достатньо поцінована владою, дирекцію шкіл, подекуди батьками, але вона буде і є поцінована Богом і тими, хто розуміє яку велику справу ви робите, підкреслив профессор Василь Жуковський.
     У нашому місті ЗДО №36 «Пролісок» працює у напрямку духовно-морального виховання дітей на християнських цінностях за програмою затвердженою Міністерством освіти і науки України.  Завідувач закладу Андрушків Г.Ф. прийняла участь у конкурсі, представляла місто Добропілля на Рівненщині, стала переможцем та отримала Диплом за зайняте ІІІ місце у у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» у категорії «Вихователь року».