понеділок, 20 квітня 2015 р.

Засідання  вихователів дошкільних навчальних закладів
проблемного семінару.
Згідно плану роботи міського методичного кабінету 15 квітня 2015 року на базі ДНЗ №36 «Пролісок» м. Добропілля відбулося засідання вихователів дошкільних навчальних закладів проблемного семінару з теми: Впроваджуємо інновацію Т.О.Піроженко «Технологія психолого-педагогічного проектування» в навчально-виховний процес дошкільного навчального закладу. Мета заходу: підвищити рівень професійної компетентності педагогів щодо організації роботи з психолого-педагогічного проектування як інноваційної освітньої діяльності в дошкільному навчальному закладі. Виконуючий обов’язки керівника проблемного семінару, вихователь-методист ДНЗ «Райдуга» Соловйова-Зубкова Ю.Ю. ознайомила всіх учасників з планом проведення заходу, вихователь-методист ДНЗ №36 «Пролісок» Перліцану Л.В. провела інтерактивне знайомство педагогів з автором освітньої технології психолого-педагогічного проектування взаємодії дорослого з дитиною «Радість розвитку» Т.О. Піроженко. Завідувач дошкільного закладу Андрушків Г.Ф. розповіла про досвід роботи садка з впровадження та організації роботи вихователів за інноваційною технологією П3. Перліцану Л.В. також ознайомила присутніх з формами планування навчально-виховного процесу засобами використання блочно-тематичних циклів. Цікаву доповідь з досвіду роботи підготувала вихователь ДНЗ №24 «Росинка» Гулєвіч Л.А. Дуже сподобались вихователям інтегроване заняття «Чудовий задум творця» в молодшій групі (вихователь Тарадайко О.Л.) з використанням гри з піском та  заняття в старшій групі «У світі професій» (вихователь Фісак О.І.) де дошкільнята продемонстрували свої навички з узагальнення природознавчих знань, а також рівень готовності до шкільного життя. Особливо цікавим й пізнавальним був майстер-клас з створення дерева цілей на тему «Свято Пасхи» в якому прийняли участь всі учасники проблемного семінару.
Наприкінці заходу методист ММК Героєва В.І. надала методичні рекомендації щодо впровадження та використання в навчально-виховному процесі інноваційної технології психолого-педагогічного проектування взаємодії дорослого та дитини.




















                          ВЕЛИКОДНЯ ВИСТАВКА ДИТЯЧИХ РОБІТ
Розмалюю писанку, розмалюю,
Соловейка-любчика намалюю.
Розмалюю писанку, розмалюю,
Різьблену сопілку намалюю
А сопілка буде вигравати
Соловейко буде щебетати.
          Що ближче до Великодня, то українці все частіше згадують про традиції свята і самі беруться розмальовувати писанки. Розписати писанку напередодні великого Свята має кожен, це ніби своєрідне очищення та наповнення символічним змістом душі перед світлим Христовим Воскресінням. Адже писанка є найчарівнішим, найзагадковішим і найархаїчнішим символом України. У народі казали, що для того, аби не загинуло людство, треба бути доброзичливим, не гніватись один на одного, не ворогувати, поважати батьків і писати писанки. Тому  в стінах  ДНЗ «Пролісок»  пройшла виставка дитячих робіт «Великодній кошик»: зроблені писанки з глини, тіста, пластиліну та Великодні композиції.   Напередодні дітям розповідали як розмальовували писанки, в якій техніці і що означають символи на писанках. Прозвучали цікаві легенди, перекази, вірші про писанку, пісні. Дошкільники зрозуміли, чому вихователі вчать шанувати писанку. В оформленні виставки взяли участь як дошкільнята, так і їх батьки,  яких об’єднало бажання самостійно зробити поробку до великоднього свята. Кожен із учасників  зробив власну, неповторну роботу. Але однакових не було, адже у кожного – свій Всесвіт, своє життя, своя любов.

Великдень - велике Християнське свято.
Великдень - велике Християнське свято на всій Землі. Кожен народ, кожна нація відзначає це свято по-різному. Пасха - це початок чогось нового і чистого. усвідомлення того, що відбулося колись на планеті велике диво. Пасха для дітей - це перш за все, знайомство з історією, з народними звичаями та традиціями. В нашому дошкільному навчальному закладі №36 «ПРОЛІСОК» вже стало традиційно відзначати такий день по особливому, в дружнім колі вихованців та педагогів. Під час проведення свята,  діти грали в народні ігри, водили хороводи, співали пісень, переглянули відео казку «Пасхальні пригоди колобка».