четвер, 15 січня 2015 р.


ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ «РОЗУМНИКИ І РОЗУМНИЦІ»
СЕРЕД ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКЛЬНОГО ВІКУ
В ДНЗ №36 «Пролісок»
Відділу освіти Добропільської міської ради

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Базового компонента дошкільної освіти в Україні та з метою створення комфортних умов для інтелектуального розвитку дітей дошкільного віку, в  дитсадочку №36 «Пролісок» відбувся  конкурс  «Розумники і розумниці»   в якому прийняли участь дві команди вихованців старшої групи «Телесики» - вихователі Фісак О.І., Губар О.В.
 Мета такого заходу: підтримувати інтерес до інтелектуальної діяльності; активізувати творчу уяву, пам’ять, логічне мислення та мовлення; виявляти наполегливість, креативність, комунікативні здібності, уміння дотримуватися умов конкурсу; стимулювати до самостійного пошуку  вирішення проблемних ситуацій; викликати у дітей почуття радості за власні успіхи та успіхи конкурсантів. Завдання які були представлені на конкурсі були підібрані згідно Базового компоненту дошкільної освіти, розглянуті та затверджені керівником закладу.
 Логічні вправи, завдання, такі як «Знайди пару», «Числовий ряд», «Графічний диктант», «Що було раніше?», «Допоможи літері знайти свій будинок»  є корисним засобом розвитку мислення, вміння проводити аналіз і синтез, узагальнювати, порівнювати, зіставляти, розкривати зв’язки, що існують між предметами, які розглядаються. Завдання-загадки сприяють розвитку інтелекту дошкільнят, викликають інтерес до розумової діяльності, бажання міркувати. Учасники конкурсу виконали завдання які пов’язані з формуванням елементарних математичних уявлень у дітей дошкільного віку.
Всі учасники заходу проявили активність, творчість та наполегливість для правильного виконання завдань за що були нагороджені медалями як найрозумніші та найактивніші.
 ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ « РОЗУМНИКИ І РОЗУМНИЦІ».