суботу, 21 квітня 2012 р.

Театр в житті дитини.

       Будь-які батьки, які бажають виростити зі своєї дитини культурну і освічену людину, повинні хоча б раз зводити її в театр. Театр виховує почуття прекрасного, дає море вражень і розвиває фантазію. Театр куди сильніше впливає на людину, ніж кіно. Як же зробити так, щоб ваша дитина зацікавився цим видом мистецтва?
Перед тим, як уперше йти з дитиною в театр, підготуйте її. Поясніть, як себе вести в театрі і яких правил необхідно дотримуватися. Похід в театр для малюка — величезне свято, яке надовго запам’ятовується, і треба постаратися, щоб дитина не була розчарована. Ніколи не беріть дітей в театр, сподіваючись купити біля входу «зайвий квиточок». Якщо вам не пощастить, дитина, яка вже налаштувалась на свято, буде не просто розчарована, а вражена в саме серце. Не так вже й складно спланувати культпохід та купити квитки.
Добре було б заздалегідь довідатися про спектакль, який ви збираєтеся подивитися: почитати рецензії, розпитати знайомих. Дитина може запротестувати, побачивши незвичну або занадто екстравагантне трактування улюбленої казки, а погана гра акторів чи позбавлені смаку декорації на довгі роки можуть прищепити неприязнь до театру. Не варто водити зовсім маленьких дітей на занадто страшні спектаклі. Навіть самий страшний мультик виробляє менше враження, ніж начебто невинні театральні «страшилки».
Враження від походу в театр збережуться у дитини надовго. Обов’язково пограйте з ним у театр, влаштуйте власну виставу для ляльок з ведмедиками або для бабусі з дідусем. А може, влаштувати виставку ескізів і декорацій? Тоді готуйте папір і фарби! Непогано буде і перечитати казку, яку ви бачили, тепер вона зазвучить зовсім по-новому. Заодно можна прочитати й інші казки того ж автора, малюк стане слухати їх з величезним інтересом.
Головне, щоб театр став органічною частиною життя вашої дитини і щоб вона зрозумів, чим дане високе мистецтво відрізняється від позбавлених смаку недоладних мультсеріалів, якими напихає наших дітей телебачення.

Немає коментарів:

Дописати коментар