четвер, 9 квітня 2020 р.


Як цікаво та з користю провести час разом з малюками під час вимушених карантинних заходів.

12 березня усі заклади дошкільної освіти були закриті на карантин через епідемію коронавірусу. Тож перед батьками і педагогами постало питання, як забезпечити дітям дошкільного віку освітній процес у цей час.
Яку діяльність запропонувати дошкільнику:
        Ігрова
 Гра завжди бажана для дитини. Вона створює позитивний емоційнийнастрій, на якому всі психічні процеси протікають активно. Ігрова діяльність сприяє і розвитку в дитини навичок, необхідних для самообслуговування й надання допомоги дорослим.
Наприклад, у різних сюжетно-рольових іграх дитина має змогу багаторазово моделювати й закріплювати послідовність прибирання, прання, одягання, прийому їжі, одягання й роздягання (ляльки) тощо.
Трудова
У дошкільників є бажання самостійно діяти з предметами зі «світу дорослих» — мити посуд, накривати на стіл, підмітати тощо. Тож малюкам неодмінно слід давати посильні трудові доручення. Для дітей це спосіб самоствердження, втілення своїх бажань і можливостей.
У старшому дошкільному віці у дітей з’являється почуття відповідальності за свою роботу, а також новий мотив діяльності — зробити для інших. Дитина проявляє ініціативу, у неї з’являється об’єктивна самооцінка. У цей період діти навчаються працювати разом, розподіляти між собою обов’язки, домовлятися, здійснювати дії так, щоб інший міг їх успішно продовжувати. Залучати дітей до побутової праці важливо, бо під час такої діяльності між дитиною і дорослим встановлюються стосунки реальної взаємодопомоги, координації дій, розподілу обов’язків. Зароджуючись у дошкільному віці, ці стосунки розвиваються й надалі.
Художньо-продуктивна
У різних видах художньо-продуктивної діяльності формується незалежність дитини від дорослого, прагнення до пошуку адекватних засобів самовираження. Дошкільники мають змогу втілити свої задуми та реалізувати творчі здібності.

Міністерство освіти і науки України

 запрошує батьків цікаво та з користю
провести час разом з малюками

1. Разом робіть зарядку
Сидячи вдома на карантині можна більше часу приділити дітям і навчити їх (та й себе) гарним звичкам. Заняття фізичними вправами – одна з них. Тим паче, на час карантину спортивні та фітнес-зали закриті, а діти не відвідують заняття фізкультури. 
Наприклад, такі зарядки – під музику та з піснями – є на каналі “З любов’ю до дітей”.
Насправді в Мережі можна знайти багато прикладів вправ для занять з дітьми. Є навіть веселі танцювальні вправи для дуже енергійних, як на англомовному ютуб-каналі «GoNoodle | Get Moving», та спокійніші на «Cosmic Kids Yoga». Головне – бажання. 
Руханки і фізкультхвилинки для дітей:

2. Дивіться ютуб-канал «Цікава наука»

   3. Влаштуйте «сімейні» 3D-тури музеями України
Музеї України просто неба
Національний музей природознавства:
4. Художники – дітям
Ніно Чакветадзе 
Катерини Дуднік  
Наталія Дерев'янко  
5. Слухайте казки народів світу, озвучені відомими українцями 
До кожної казки цього проєкту є ілюстрації, які зробили Женя Гайдамака і Маша Фоя. Ці картинки можна завантажити та розмалювати разом з дитиною.
6. Розвиваючі ігри з малюками
Цікаві ігри для дошкільнят з тваринами
Розвиваючі ігри для дітей по скайпу
Розвиваючі ігри для дітей 3-4 років

Вчимо скоромовки

Незвичні способи малювання

Знайомимося з порами року та назвами місяців
https://youtu.be/fbE5kmaCWOE                   
7.Виготовляємо цікаві саморобки разом з дітьми
Цікаві саморобки з паперу
Орігамі метелик для дітей
Прості та швидкі орігамі для дітей. Звірі з паперу.
Цікаві поробки квітів з паперу


Немає коментарів:

Дописати коментар