пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

27 вересня в Україні відзначають
 Всеукраїнський День вихователя та всіх дошкільних працівників.
Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий садок і на дошкільне дитинство в цілому. Професія вихователя  вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і безмежної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку життя – непросте завдання, але той фундамент, який закладається в перші роки, служить опорою і в майбутньому. Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період у житті дитини, в цьому віці формується особистість і закладаються основи здоров’я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежать від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини. За допомогою своїх вихователів дошкільнята пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

Вихователі у нас майже всі з першою категорією,
Поєднують практику з розумною теорією.
Вчать маленьких дошкільнят пісні співати й малювати.
Навчають дорослих поважати, малюків не ображати
Вчать сперечатися і вирішувати, погоджуватися, заперечувати.
Загалом, до школи, щоб були всі готові.

 
У період з 21.09.2015 по 25.09.2015  в дошкільному навчальному закладі №36 «Пролісок» були проведені заходи, з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля. Ця подія об’єднала вихователів усього навчального закладу. Кожен день розпочинався веселими звуками пісень про дитячій садок, та був присвячений загальній тематиці.
В перший день тижня, який пройшов під гаслом  «Наші чарівні рученята», дошкільнята поринули у світ мистецтва і перетворилися на справжніх художників. Тематика їх робіт дуже різнобарвна, від осінніх мальовничих пейзажів до портретів своїх друзів та членів родини. А дошкільнята старшої групи «Сунички» присвятили цей день нашому рідному місту Добропіллю і організували виставку малюнків на тему «Моє чарівне місто». Всі дитячі роботи стали гарною прикрасою  групи.
«Ми малята – дошкільнята, в різні ігри любим грати» - днем ігрової творчості продовжився тиждень дошкілля. Педагоги закладу створили чудову атмосферу та умови для проведення різних видів ігор. Ніхто з дітлахів не залишився в осторонь.
Незабутні враження залишилися у малюків від веселого, спортивного свята яке пройшло в дошкільному закладі в день присвячений спорту «Гармонія руху». Вихованці всіх вікових груп  з задоволенням залучилися  до активної участі у спортивних змаганнях та рухливих іграх а також навчалися правильно виконувати гімнастичні вправи.
Четвер подарував малятам зустріч зі справжніми акторами театру. Дітлахи переглянули театралізовану виставу «Пригоди в осінньому лісі».  Дошкільники мали чудову змогу й самі спробувати проявити свої акторські здібності. А вихователі підготували для своїх вихованців театр під небом: «Лисиця та журавель» - лялькова вистава (старша група, вихователь Костенко О.М.), «Друзі з біди визволять завжди»  (середня група, вихователь Пасічник О.В.), «Як звірята сонце шукали» - пальчиковий театр ( молодша група, вихователь Фісак О.І.).
 Кожен педагог мріє про те, щоб його вихованці виросли добрими, чуйними та духовно збагаченими особистостями, щоб наші дітки виховувалися в теплій та затишній атмосфері. Тому всі педагоги ДНЗ №36 «Пролісок», в рамках проведення акції «Поспішаємо робити добро» відремонтували центральний вхід закладу, внесли невеличку частинку своєї душі в облаштування та осучаснення садочка для гармонійного перебування малюків в ньому.
Протягом всього тижня в дошкільному закладі відчувався святковий настрій, бажання всього колективу принести якомога більше позитивних вражень
і дошкільнятам і їх батькам. Тому 25 вересня, в останній день «Тижня дошкілля для малят було організовано гала-концерт «Мій садочок, ти найкращий».


















Немає коментарів:

Дописати коментар